Kristiešu līderi Ukrainā ir parakstījuši vēstuli ASV Pārstāvju palātas priekšsēdētājam Maikam Džonsonam ar lūgumu "apsvērt to ticīgo smago stāvokli" šajā valstī, kurus vajā Krievijas karavīri.

"Krievijas valdības lēmums iebrukt Ukrainā un vērsties pret baptistiem un citiem evaņģēliskiem kristiešiem Ukrainā ir traģiska kara iezīme," teikts vēstulē. Krievija ir spīdzinājusi "ticīgos kristiešus okupētajās Ukrainas teritorijās", kā arī iznīcinājusi baznīcas un izraidījusi mācītājus, kas nav "prokrieviski noskaņoti". Pēc reliģiskās brīvības aizstāvju domām, ir iznīcinātas simtiem baznīcu. Neraugoties uz Krievijas centieniem attēlot Ukrainu kā neiecietīgu pret kristiešiem, tieši Krievijas valdība ir agresīvi kaitējusi miermīlīgiem, likumus ievērojošiem ticīgiem kristiešiem okupētajās Ukrainas teritorijās.

Vēstulē Džonsonam tiek lūgts: “Apsverot centienus atbalstīt Ukrainu, mēs pazemīgi lūdzam Jūs ņemt vērā arī kristiešu smago stāvokli.”

“Baptist Press” nesen pievērsa uzmanību kādam Ukrainas baptistu mācītājam, kuru sagūstīja Krievijas karavīri, kad viņš nogādāja humāno palīdzību Ukrainas pilsētā Mariupolē. Mācītājs stāsta, ka karavīri viņu sita tik smagi, ka viņš zaudēja zobus un viņam bija iekšējo orgānu bojājumi. "Es esmu baptists, un krieviem baptisti ir amerikāņu spiegi. Viņi mūs sauc par "ārvalstu aģentiem”,” atklāj garīdznieks. Kareivji jautāja mācītājam, kam viņš kalpo. Viņš atbildēja ka Dievam, Svētajai Trīsvienībai: Tēvam, Dēlam un Svētajam Garam, uz ko karavīri sāka smieties un piekāva mācītāju tik smagi, ka paši domāja, ka viņš ir miris.