Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 335 gadus, Alūksne no 17. līdz 19. maijam aicina uz “Glika dienām”. “Glika dienu” norise sāksies ar izzinošu sadraudzības vakaru trīssimtgadīgu ozolu pavēnī.

Vēsture liecina, ka Ernsts Gliks par godu Vecās un Jaunās Derības tulkojumam iestādījis divus ozolus, kas joprojām zaļo Alūksnes evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājmuižas teritorijā. Ernsts Gliks bija vācu izcelsmes Alūksnes mācītājs, kurš 17. gadsimtā pirmais latviski pārtulkoja Bībeli un pašreizējā Alūksnes novada teritorijā izveidoja pirmās skolas latviešu zemnieku bērniem.

“Glika dienām” gatavojas Alūksnes, Balvu un Gulbenes novadu kori, kuri Glika piemiņai veltītā koncertā izpildīs latviešu un pasaules autoru garīgās dziesmas, ar koncertiem baznīcās priecēs Jānis Lūsēns un Zigfrīds Muktupāvels, kā arī vokālā grupa “Schola Cantorum Riga”. Pie Glika ozoliem notiks paaudžu sadraudzības vakars, pie Baptistu draudzes ēkas garīgās sarunās risināsies atklājumu pēcpusdiena, baznīcas aicinās uz Vasarsvētku dievkalpojumiem, varēs līdzdarboties radošajā darbnīcā Bībeles muzejā un doties īpaši Glikam veltītā tūrisma maršrutā. “Glika dienas” papildinās arī Muzeju nakts aktivitātes visā novadā.

No 1. maija “Glika dienu” ietvaros, Alūksnes Tūrisma informācijas centrs aicina doties pastaigā pa pilsētu un iepazīt vietas, kas saistītas ar Ernsta Glika vārdu, izmantojot sagatavoto kājāmgājēju maršrutu “Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē”. Vairāk par maršrutu www.visitaluksne.lv. “Glika dienu” pasākumu programma Alūksnes kultūras centra Facebook lapā.