Amerikas Bībeles biedrības (ABS) veiktais jaunais pētījums liecina, ka ir ievērojami pieaudzis to jauniešu skaits vecumā no 18 līdz 27 gadiem (Z paaudze), kuri apgalvo, ka Bībele ir mainījusi viņu dzīvi. Tāpat tas sniedz arī citus datus.

Amerikas Bībeles biedrības pētījums "Bībeles stāvoklis ASV" (“State of the Bible USA”) ir publicēts šī gada aprīlī. Apkopotie dati gan atklāj arī to, ka kopumā amerikāņi vairāk nekā jebkad agrāk ir atsvešinājušies no Bībeles. Tie ir 57%, kas ir augstākais rādītājs pēdējo 14 gadu laikā.

Tāpat tiek ziņots, ka melnādainie amerikāņi ir līderi Svēto Rakstu lasīšanas ziņā. Pagājušajā gadā melnādaino amerikāņu, kas lasa Bībeli, rādītāji ir mazliet kāpuši, sasniedzot 28%. Tas ir diezgan ievērojams pārākums par baltādainajiem amerikāņiem, kuru Bībeles lasīšanas rādītājs mazliet samazinājies līdz 16%.

"Bībelei aizvien vairāk ir jācīnās par mūsu uzmanību arvien pieaugošajā aizņemtajā pasaulē. To apliecina arī Bībeles stāvokļa pētījums, kurā mēs redzam, ka pēdējo gadu laikā Svēto Rakstu lasīšana samazinās, jo īpaši jaunāko paaudžu starpā," paziņojumā norāda Amerikas Bībeles biedrības galvenais programmas vadītājs Džons Farkvārs Pleiks. "Tomēr mūsu jaunākie pieaugušie izrāda interesi par Bībeli un zinātkāri par to, kā arī liecina par pārveidojošu mijiedarbību ar to. Mums ir labs pamats cerībai," teica Pleiks.