Florida “neievēros” Baidena administrācijas nesen pabeigto noteikumu, kas liek ASV izglītības sistēmai plaši atzīt un pielāgot LGBT “identitātes”, paziņoja republikāņu gubernators Rons DeSantis.

Februārī ASV prezidenta Džo Baidena vadītais ASV Izglītības departaments iesniedza ASV Vadības un budžeta birojam noteikumu gala redakciju. Pagājušā mēneša beigās ASV valsts administrācija publicēja šo noteikumu, kas paplašina federālās valdības aizliegumu spektru zem termina “diskriminācija”. Tagad diskriminācijas definīcijā ir iekļautas tā sauktās “uz dzimuma stereotipiem balstītās diskriminācijas, seksuālās orientācijas, dzimuma identitātes un dzimumu pazīmes”. Kritiķi ir brīdinājuši, ka tam ir plašas sekas attiecībā uz dzimumu tualetēm, ģērbtuvēm un sporta programmām, runas un sirdsapziņas tiesībām un citiem jautājumiem.

DeSantis savu nostāju arī pauda platformā X. Publicētajam video Desantis pievienoja komentāru: “Floridas atbilde uz Džo Baidena mēģinājumiem iepludināt izglītībā dzimumu ideoloģiju, graujot meiteņu un sieviešu iespējas, pārkāpjot vecāku tiesības un ļaunprātīgi izmantojot savas konstitucionālās pilnvaras: Mēs nepakļausimies.”

Turklāt Floridas republikāņu ģenerālprokurore Ešlija Mūdija apstiprināja, ka viņas birojs plāno apstrīdēt jauno noteikumu tiesā: “Baidena jaunie IX sadaļas noteikumi grauj sieviešu aizsardzību, par kuru tik daudzi cīnījās gadu desmitiem. Ideja, ka jaunas meitenes tagad var tikt likumīgi piespiesta izģērbties vienā telpā ar vīriešiem telpā, kurai vajadzētu būt tādai drošai telpai kā ģērbtuve, un ka jaunai sievietei var nejauši piešķirt istabas biedru, kas ir bioloģisks vīrietis, un viņai nav gandrīz nekādas teikšanas par šo jautājumu, vai ka bioloģiskie vīrieši varētu pretendēt uz sieviešu stipendijām, ir smieklīga. Mēs noteikti plānojam apstrīdēt šo nodevību pret sievietēm tiesā.”

Floridas štata gubernators ir arī licis paziņot visiem Floridas štata skolu vadītājiem, lai skolās netiek ieviestas jaunās reformas.