Apvienotā Metodistu baznīca, viena no ASV vēsturiskākajām konfesijām, atcēlusi aizliegumus ordinēt LGTB mācītājus un laulāt viendzimuma pārus. Apvienotā Metodistu Ģenerālkonferencē notikušais balsojums, kas nebija pārsteigums, tomēr bija vēsturisks, ņemot vērā šīs organizācijas ietekmi uz kultūru un kristīgo kopienu.

Apvienotā Metodistu Ģenerālkonferencē delegāti bez debatēm apstiprināja priekšlikumu, ar kuru no Disciplīnas grāmatas tika izņemts šis aizliegums un to pieņēma ar galīgo balsu skaitu 692 pret 51. Kopš 1984. gada Apvienotās Metodistu baznīcas Disciplīnas grāmata aizliedz ordinēt “pašapliecinātus praktizējošus homoseksuāļus”. Pēdējo gadu laikā metodistu baznīca ir piedzīvojusi spraigas debates par to, vai mainīt dažādus Disciplīnas grāmatas noteikumus attiecībā uz LGBT personām, tostarp aizliegumu ordinēt homoseksuāļus, slēgt viendzimuma laulības un aizliegumu baznīcām finansēt LGBT aizstāvības grupas.

Lai gan iepriekšējos gados centieni mainīt šos noteikumus cieta neveiksmi, daudzi teoloģiski liberāli vadītāji ignorēja šos noteikumus un ļāva personām, kuras bija viendzimuma attiecībās, tikt ordinētām vai pat paaugstinātām par bīskapiem.