Arizonas Augstākā tiesa ir atbalstījusi 160 gadus senu likumu, kas aizliedz abortus, izņemot gadījumus, kad ir apdraudēta mātes dzīvība. Līdz šim Arizonā aborti bija atļauti līdz 15 grūtniecības nedēļai.

1864. gada likums, kas aizliedz abortus, tika bloķēts ar ASV Augstākās tiesas 1973. gadā pieņemtu lēmumu, ar kuru tika ieviestas konstitucionālās tiesības uz abortiem. Līdz ar šī 1973. gada lēmuma atcelšanu, 2022. gada jūnijā, štata ģenerālprokurors Marks Brnovičs (Mark Brnovich) pārliecināja štata tiesnesi atcelt 1864. gada likuma blokādi. Arizonas tiesa nolēma, ka nav federālā likuma, kas liegtu štatam atjaunot likumu, kas aizliedz pārtraukt nedzimušu bērnu dzīvības. Aizliegums netiks ieviests 14 dienas, un to gaida vēl viena cīņa, jo abortus atbalstoši aktīvisti strādā, lai paplašinātu abortu veikšanu līdz pat 24 grūtniecības nedēļām.

ASV prezidents Džo Baidens nosodīja šo pasākumu kā "nežēlīgu", un viceprezidents Hariss dosies uz Arizonu, lai piedalītos kampaņā par šo jautājumu. Tomēr dzīvības aizstāvji slavē Augstākās tiesas lēmumu.