25. un 26. aprīlī Pamattiesību centrs jau trešo reizi rīkoja lielāko konservatīvo sanāksmi Ungārijā un starptautiskā mērogā - CPAC Hungary. Budapeštā pulcējās pasaules konservatīvie līderi, domātāji un ietekmīgi cilvēki. Konservatīvās politiskās rīcības konferencē tika diskutēts par tādām tēmām, kā dzimuma ideoloģija, valsts suverenitāte, bērnu ekspluatācija un woke-isma briesmām.

Bijušais ASV senators Riks Santorums uzsvēra, ka Eiropā notiek eksistenciāla cīņa starp suverēnām, kristīgajās saknēs balstītām valstīm un neomarksistiem, kamēr viņa valsts, ASV, cīnās ar līdzīgām problēmām. Viņš skaidroja, ka sociālie plašsaziņas līdzekļi, lielās korporācijas un pat dažas baznīcas cenšas pārvērst sabiedrību par masu un brīdinot teica: "Ja mēs viņiem ļausim vaļu, viņi iznīcinās Eiropas civilizāciju". Viņš atgādināja, ka militāro un ekonomisko panākumu dēļ pēc Otrā pasaules kara amerikāņi aizmirsa Dievu, sāka pamest savas kopienas, baznīcas, turpretī kreisie sāka organizēt spēkus.

Eiropas Parlamenta deputāts (no partijas Suverēnā Polija) Patriks Jaki (Patryk Jaki), runājot par attiecībām starp Eiropas Savienību (ES) un tiesiskumu, uzsvēra, ka ES dibināšanas līgumā ir skaidri noteikts, ka ES nav valsts un ka tās pilnvaras tai piešķir dalībvalstis. Šai sakarā viņš izcēla, ka Eiropas Savienība bieži vien pārņem pilnvaras, kuras tai dalībvalstis nav deleģējušas. Piemēram, saskaņā ar nesen pieņemto migrācijas paktu migranti tiks obligāti sadalīti starp dalībvalstīm. Valstīm būs jāmaksā lielas summas, ja tās nevēlēsies viņus uzņemt. Viņš uzsvēra: "Tā ir sava veida mīlestības vēstule cilvēku tirgotājiem." Jaki arī brīdināja, ka ES gatavojas saskaņot nodokļus Kopienas līmenī, kas nozīmētu, ka Centrāleiropas valstu konkurētspēja izzudīs, un uzsvēra - "Katram eiropietim ir jāizskaidro, ka jaunais līgums ir uzbrukums viņa tiesībām".

Konservatīvās politiskās rīcības konference (Conservative Political Action Conference - CPAC), aizsākās pagājušā gadsimta 70. gados, un kļuva par Amerikas labējo spēku ikgadējo mītiņu. Eiropā konference pirmo reizi notika 2022. gadā Ungārijas galvaspilsētā, kur to organizēja Pamattiesību centrs. Šis jau bija trešais gads pēc kārtas, kad Eiropā notika šī konference pulcinot ārvalstu lēmumu pieņēmējus, žurnālistus un ietekmīgas personas, ka arī daudzus citus interesentus. Konferences idejas centrā ir aizstāvēt tādas vērtības kā "Dievs, dzimtene un ģimene".