Otrdien “Ben and Jerry's” direktoru padome nosodījusi produktu pārdošanu ar tās nosaukumu Izraēlas rietumu krastā. Gadu iepriekš saldējuma uzņēmums paziņoja, ka pārtrauks saldējuma tirdzniecību anektētajā Austrumjeruzalemē un okupētajā Rietumu krastā, norādot, ka viņu saldējumu pārdošana teritorijās, kuras pieprasa palestīnieši "nav savienojama ar mūsu vērtībām".

Londonā bāzētais patēriņa preču uzņēmums “Unilever”, kas iegādājās saldējuma ražošanas uzņēmumu “Ben & Jerry's” 2000. gadā, pērn paziņoja, ka pārdos savu šī saldējuma biznesa daļu Izraēlā vietējam uzņēmumam, kas pārdos “Ben & Jerry's” saldējumu ar ebreju un arābu nosaukumu visā Izraēlā un  Izraēlas rietumu krastā. Otrdienas paziņojumā “Ben & Jerry's” neatkarīgā valde norādīja, ka “Unilever” pārdošana tika veikta bez “Ben & Jerry's” valdes piekrišanas un jebkādi “Blue & White Ice Cream Ltd.” pārdotie produkti tika pārdoti bez tās piekrišanas, sakot, ka tagad Izraēlā pārdotos saldējumus "nevajadzētu sajaukt ar Ben & Jerry's Homemade Inc. ražotajiem un izplatītajiem produktiem".

Savā paziņojumā viņi uzsvēra - "Ben & Jerry's” nostāja ir skaidra: produktu ar “Ben & Jerry's”  emblēmām pārdošana okupētajā palestīniešu teritorijā ir pretrunā mūsu vērtībām". Trešdien, Unilever paziņoja, ka pagājušā gada jūnijā pārdeva savas “Ben & Jerry's’  biznesa intereses Izraēlā.

"Zīmola īpašumtiesības ir atšķirīgas, bet “Ben & Jerry's” produkts ne ar ko neatšķiras no tā, kas jau daudzus gadus tiek baudīts Izraēlā," teikts uzņēmuma Unilever paziņojumā.

Augustā federālais tiesnesis noraidīja “Ben & Jerry's” lūgumu bloķēt “Unilever” plānu atļaut tās produktu tirdzniecību Jeruzalemes austrumos un okupētajā Rietumkrastā. Toreiz tiesnesis paziņoja, ka saldējuma uzņēmums nav pierādījis, ka “Unilever” lēmums negatīvi ietekmētu “Ben & Jerry” sociālo misiju vai maldinātu klientus. “Unilever” iegādājoties “Ben & Jerry's” 2000. gadā, iegādes līgumā bija noteikts, ka, lai gan saldējuma ražotāja valde var pieņemt lēmumus par tā sociālo misiju, galīgo vārdu par finanšu un darbības lēmumiem noteiks “Unilever”.