Vairāk nekā 100 Latvijas nevalstiskās organizācijas (NVO), kā arī ārsti un 5245 privātpersonas aicina Eiropas Parlamenta (EP) deputātus balsot pret mākslīgā aborta iekļaušanu ES Pamattiesību hartā. Laikā, kad Latvijā sasniegts zemākais dzimstības rādītājs pēdējo 100 gadu laikā, Eiropas Savienība prioritāri vēlas veicināt mākslīgā aborta pieejamību Eiropā, tostarp Latvijā.

Saistībā ar 11. aprīļa balsojumu Eiropas Parlamentā, par mākslīgā aborta tiesību iekļaušanu ES Pamattiesību hartā, 107 NVO, 88 draudzes, vairāki desmiti uzņēmumu un 5245 privātpersonas, kuras pievienojušās Memorandam par ģimenes vērtību stiprināšanu, izsūtījušas vēstuli EP deputātiem no Latvijas ar aicinājumu balsot PRET minētās rezolūcijas virzību. Savas bažas atklāj arī Vidzemes slimnīcas dzemdību un ginekoloģijas nodaļas virsārsts Dr. Gints Lapiņš: “Praktiski aborts tiek normalizēts, bet nekas nav atrunāts par tiesībām ārstiem atteikties no aborta veikšanas. Mēs zinām, ka valstīs, kuras cenšas saglabāt normālas, cilvēciskas vērtības, ir daudz ārsti, kuri abortus neveic. Ja viņu tiesības netiks aizstāvētas, tad pret šiem ārstiem tiks veikta vardarbība. Piemēram, mobings, lai piespiestu viņus darboties pret savu pārliecību un tas absolūti neatbilst Eiropas vērtībām, kur katrs cilvēks tiek uzklausīts un respektēts.”

Gaidāmajā balsojumā EP deputāti, politisku un ideoloģisku argumentu vadīti, cer izvirzīt mākslīgos abortus kā vienu no cilvēka pamattiesībām. Lai informētu Latvijas sabiedrību par mākslīgā aborta procedūru un tās ietekmi, darbu uzsācis jauns projekts kasiraborts.lv, kurā drīzumā būs apskatāms Latvijā veidots oriģinālsaturs ar video intervijām, dzīvesstāstiem, skaidrojošām īsfilmām un animācijām.

Ar Eiropas Parlamentam nosūtītās vēstules tekstu var iepazīties tīmekļvietnē asociācijagimene.lv vai pargimeni.lv.