Lielbritānijas baznīcu apdrošinātājs ir publicējis vadlīnijas, lai palīdzētu baznīcām samazināt ietekmi uz klimatu. Anglijas baznīca ir izvirzījusi mērķi līdz 2030. gadam sasniegt nulles emisiju līmeni, taču, neraugoties uz daudzu baznīcu veiktajiem pasākumiem, gandrīz katra sestā baznīca (16%) apgalvo, ka nav veikusi nekādus pasākumus, lai samazinātu savu oglekļa dioksīda emisiju.

“Ecclesiastical Insurance” un Bībeles biedrības (The Bible Society) veiktās aptaujas rezultāti arī atklāja, ka 72% Anglijas baznīcu norādīja, ka tās vēlētos darīt vairāk, lai samazinātu savu ekoloģisko nospiedumu, taču, lai to panāktu, saskaras ar vairākiem šķēršļiem. Vairāk nekā puse baznīcu atzina, ka tām nav līdzekļu, lai veiktu izmaiņas, savukārt 29% baznīcu apgalvoja, ka nezina pietiekami daudz par šo jautājumu, lai saprastu, ko varētu vai vajadzētu darīt. Vairāk nekā ceturtā daļa sacīja, ka tām nav vajadzīgo prasmju, lai veiktu vairāk nepieciešamo pasākumu.

Tomēr nesen veiktajā “Ecclesiastical” pētījumā arī konstatēts, ka 57% baznīcu pāriet uz LED apgaismojumu un 52% veic pasākumus, lai samazinātu papīra izmantošanu. 35% apmāca brīvprātīgos, lai palīdzētu samazināt oglekļa dioksīda emisijas, un 31% baznīcu pāriet uz atjaunojamās enerģijas izmantošanu.