21.aug.2014
Latvijas Kristigais radio

Iespēja uzdod jautājumus mācītājiem
Lai vairāk izprastu kristīgo ticību un gūtu atbildes uz sarežģītiem dzīves jautājumiem, šonedēļ Bībeles svētku ietvaros ceturtdienas vakarā, 21.augustā plkst.20 Ogres skvērā būs iespēja uzdod jautājumus kristīgo draudžu mācītājiem, bet sestdien ar kādu no viņiem no plkst.11 līdz 14 pie kafijas krūzes uzspēlēt  domino.
Šogad jau otro gadu notiks „Sarunu šovs ar mācītājiem”, kurā piedalīsies 5 konfesiju garīdznieki – Modris Īvāns pārstāvēs luterāņus, Ivars Babris katoļus, Andrejs Āriņš adventistus, Agris Ginko brīvo evaņģēlisko kristiešu draudzi „Dieva Mājas”, bet diskusiju vadīs Dainis Pandars no baptistu konfesijas.
„Mēs dzīvojam laikmetā, kurā sabiedrība nevēlas dzirdēt tikai sludināšanu no kanceles, bet labprāt vēlas pati uzdod daudzus jautājumus. Tāpēc  mācītājiem ir jābūt ne tikai gataviem veidot dialogu, bet arī ir jābūt atvērtiem runāt par tēmām atklāti un bez slēpšanās,” uzskata „sarunu šova” iniciators mācītājs Dainis Pandars.
Jautājumus par sev interesējošo tēmu mācītājiem vakara gaitā varēs uzdod, uzrakstot tos uz lapiņas vai sūtot sms.
Savukārt sestdien, 23.augustā, kad Ogrē notiks pilsētas svētki, interesentiem būs iespēja uzdod jautājumus dažādu draudžu mācītājiem caur domino spēli. Spēles īpatnība ir tajā, ka katrā domino kauliņa izspēlē ir iespēja uzdot mācītājam sev interesējošo jautājumu, taču ir jābūt gatavam atbildēt arī uz to jautājumu, ko garīdznieks var uzdot savā gājienā. „Domino ar mācītāju” notiks no plkst.11-14 teltī Brīvības ielā 30. Katram spēlētājam kafija pa brīvu!
Jāatgādina, ka šogad Bībeles svētkiem aprit 10 gadu jubileja, tāpēc šoreiz pasākuma programma ir daudz plašāka. Sīkāku informāciju par Bībeles svētku programmu var lasīt: draugiem.lv/bibelessvetkiogre