Nesen veikts pētijums liecina, ka pēdējo gadu laikā Pakistānā pieckārt pieaudzis vardarbības gadījumu skaits pret kristiešiem. Lielākā daļa šo vajāšanu varēja būt novērstas, ja lietas izskatīšanā iesaistītos vietējās varas iestādes.

Pētījuma autori iesaka, ka būtu jāveic grozījumi Pakistānas „zaimošanas” likumā, kas paredz, kuras reliģiskas darbības ir krimināli sodāmas un kuras - ne. Galvenokārt būtu jāatceļ aizsardzība musulmaņiem, kuri vardarbīgi uzbrukuši kristiešiem. Pakistānas valdība ir pavēlējusi valsts tiesnesim izskatīt tiesas lietas, kas saistītas ar anti-kristiešu protestiem.

Kā piemēram, Gorjas pilsētas protests 2009. gadā, kura laikā tika pazemoti un aukstasinīgi nogalināti 8 kristieši. Protesta laikā musulmaņu aktīvisti aizdedzinājā vairākas kristiešu mājās un vainoja kristiešus Korāna apgānīšanā un zaimošanā. Neskatoties uz to, ka šī mītiņa laikā tika arestēti 113 aizdomās turamie, neviens no viņiem netika sodīts tiesas priekšā, jo neviens aculiecienieks neuzdrošinājās liecināt tiesas priekšā. Viens no aculieciniem anonīmi pavēstīja, ka protesta laikā Pakistānas policija un vietējie drošības spēki stāvējā malā un neiesaistījās nemieru apslāpēšanā.