Labdarības organizācijas darbinieki aizvadītajā piektdienā brīdināja, ka miljoniem kristiešu Zimbabvē draud bads pēc tam, kad valdība izsludinājusi bada trauksmi, jo sausuma skartajā Āfrikas valstī jau ir miruši tūkstošiem cilvēku.

Varasiestādes ziņo, ka "ļoti zems nokrišņu daudzums šogad radīs pārtikas trūkumu 2,7 miljoniem cilvēku". Valstī, kurā pārsvarā dzīvo kristieši, un kuru kādreiz sauca par tā reģiona maizes grozu, valda pārtikas trūkums. Šajā pieaugošajā krīzē bada līmenis strauji pieaug, un tūkstošiem cilvēku jau ir miruši, apstiprina Lielbritānijā bāzētā kristīgā labdarības organizācija “Barnabas Aid” (Barnabas palīdzība). Aptuveni 70 procenti Zimbabves iedzīvotāju paši audzē pārtiku, un patreizējais "katastrofālais sausums" kavē viņu iespējas novākt pietiekami lielu ražu, lai pabarotu savas ģimenes, norāda "Barnabas Aid".

“Barnabas Aid” organizācija vēstī, ka tā "ir gatava palīdzēt garīgajai ģimenei šajā lielajā vajadzībā” un minēja, ka nesen no saviem atbalstītājiem Austrālijā uz Zimbabvi nosūtīja 23,5 tonnas pārtikas, kas nodrošinās aptuveni 470 000 porciju izsalkušajiem kristiešiem.