2. maijs ir Nacionālā lūgšanu diena Amerikas Savienotajās Valstīs. Šogad 73. Nacionālās lūgšanu dienas tēma ir “Paceliet Vārdu - apgaismojiet pasauli”, kas izriet no Bībeles fragmenta 2. Samuēla grāmatas 22. nodaļā. Daļa no tās skan šādi: “Tu, ak, Kungs, esi mans spīdeklis, un Tu, mans Dievs, apgaismo manu tumsu.”  Tas ir vēstījums, kas, pēc organizatoru domām, šobrīd ir vajadzīgs vairāk nekā jebkad agrāk.

Nacionālās Lūgšanu dienas darba grupas prezidente Ketija Branzella (Kathy Branzell) stāsta: “Amerika kļūst tumšāka, mūsu skolas kļūst tumšākas, mana apkārtne kļūst tumšāka. Lai gan tā varētu šķist taisnība, patiesība ir tāda, ka tumsa ir gaismas trūkums. Šogad, paceļot Vārdu, mēs zinām, ka Viņa Vārds lūgšanā neatgriezīsies tukšs, un mēs izgaismosim šo pasauli”. Branzella sacīja, ka tādiem notikumiem kā nemieri un antisemītiski protesti koledžu pilsētiņās vajadzētu vadīt kristiešu lūgšanas. “Mēs lūdzam par Dieva klātbūtni šajās studentu pilsētiņās. Mēs lūdzam, lai Svētais Gars ienāk, lai naids mazinātos un ienāktu mīlestība,” viņa teica. Cerība ir, ka gaisma, kas dažās skolās jau ir izcēlusies, izplatīsies arī citās. Autore un runātāja Dženija Alena (Jennie Allen), kura ir pieredzējusi grēku nožēlu, atmodu un masveida kristības vairākās koledžu pilsētiņās, teica, ka daudzi studenti ir gatavi dzirdēt glābšanas vēsti.

Ikgadējā Nacionālā lūgšanu diena, ko 1952. gadā iedibināja Kongress un parakstīja prezidents Harijs S. Trumans (Harry S. Truman), ir aicinājums amerikāņiem pazemoties Visvarenā Dieva priekšā un lūgt Viņa vadību, gudrību un svētību.