Musulmaņi demonstrācijas laikā Hamburgā aicināja izveidot islāma kalifātu Vācijā. Tas nozīmē, ka Vācijai kā valstij būtu jāpakļaujas kalifam jeb Islāma pravieša Muhameda politiskajam un reliģiskajam pēctecim, kura pārziņā nodota visa musulmaniskās jeb islamiskās pasaules pārvalde.

Sestdien, 27. aprīlī, vairāk nekā 1000 musulmaņu uz demonstrāciju pret "islamofobisko atspoguļojumu plašsaziņas līdzekļos" ar saukli "Nepakļaujieties meļiem" pulcējās Hamburgas Svētā Georga rajonā. Vairāki dalībnieki turēja rokās plakātus ar uzrakstu "Kalifāts ir risinājums". Runātāji un pūlis skandēja kaujas saucienu: “Apstādiniet vērtību diktatūru" un to pavadīja saucieni "Allahu Akbar" (kas nozīmē: Allāhs ir lielāks).

Runātāji un dalībnieki kritizēja veidu, kā Vācijas masu mediji atspoguļo konfliktu Tuvajos Austrumos, kā arī Vācijas valdības atbalstu Izraēlai, sakot, ka tas noved pie civiliedzīvotāju nāves Gazas joslā.

Grupai "Muslim Interaktiv", kas aicināja uz mītiņu, ir ciešas saites ar islāmistu grupējumu Hizb ut-Tahrir, kas Vācijā ir aizliegts kopš 2003. gada. Tās vadītājs ir 25 gadus vecs jaunietis, kurš, kā ziņots vietējā laikrakstā, mācās Hamburgas universitātē, lai kļūtu par skolotāju.