CBN palīdzības organizācija "Operation Blessing" palīdz amerikāņiem, kuri nedēļas nogalē cieta katastrofālus zaudējumus tornado postījumos. Brīvprātīgo komandas atrodas Elkhornā, Nebraskas štatā - pilsētā, kuru piektdien gandrīz iznīcināja viesuļvētra.

Organizācijas "Operation Blessing" darbinieki koordinē savu darbību ar baznīcām un pilsētas vadību, lai kalpotu kā Jēzus rokas un kājas, caur būšanu līdzās, caur mierināšanu un lūgšanu par cietušajiem, kā arī palīdzot īpašumu atjaunošanas darbos.

Kopš piektdienas vairāk nekā 130 tornado nodarījuši postījumus Amerikas vidienē - no Teksasas līdz pat Lielo ezeru štatiem. Oklahomas štatā gāja bojā vismaz četri cilvēki, tostarp četrus mēnešus vecs bērns. Oklahomas gubernators Kevins Stits svētdien apmeklēja Sulfūras pilsētu. Aptuveni 5000 iedzīvotāju lielā apdzīvotā vieta tika nolīdzināta līdz ar zemi, jo tur bija vēja brāzmas ar ātrumu līdz 165 jūdzēm stundā (265,5 km/h). Gubernators atzīst, ka tik lielus postījumus nav piedzīvojis.

Šajos tornado postījumos cietušajiem palīdz arī organizācija “Samarieša soma” (Samaritan's Purse) un Billija Grehema ātrās reaģēšanas kapelānu komanda (Billy Graham Rapid Response Team chaplains).