Tā kā Haiti jau gadiem ilgi valda bandu vadīts terors, hroniska vardarbīga politiskā nestabilitāte un nabadzība, Kenijas pirmās lēdijas Reičelas Ruto (Rachel Ruto) vadītā kristīgo garīdznieku grupa nesen piedalījās lūgšanu "maratona" pasākumā, lūdzot Dieva palīdzību Karību jūras reģiona valstij un Viņa aizsardzību 2500 daudznacionālajiem policijas spēkiem, kurus Kenija šobrīd vada, lai atbalstītu Haiti policiju.

Pagājušajā mēnesī Kenijas prezidenta Viljama Ruto sievas Reičelas Ruto biroja izveidotā Kenijas, Haiti un ASV kalpošanas vadītāju komiteja pavadīja trīs dienas lūgšanās par Haiti Nairobi Weston viesnīcā. Šo iniciatīvu organizēja Ruto administrācijas Ticības un diplomātijas birojs.

Uzrunājot klātesošos pasākuma otrajā dienā, Ruto kundze sacīja: "Mēs esam sanākuši kopā, lai pateiktu, ka vēlamies izveidot lūgšanu stratēģiju, un mēs vēlētos, lai jūs pievienotos mums lūgšanās par šo lielo Haiti valsti, jo mēs zinām, ka Tas Kungs var izmainīt Haiti".

Mēs esam redzējuši, ko Dievs ir darījis Kenijas tautas labā, un mēs ticam, ka Dievs var darīt to pašu pasaules tautām," apgalvoja Ruto kundze.

"Mēs nevaram ļaut mūsu policijai doties uz Haiti bez lūgšanām," piebilda Ruto kundze. Komentējot pasākumu Ruto kundze teica: "Pie mums bija ieradušies mācītāji no Haiti un Amerikas, un mēs redzam, kā šīs trīs valstis spēj vienoties lūgšanā, jo mēs ticam, ka ar lūgšanu viss ir iespējams."