Kopš pagājušā gada aprīļa, kad Sudānā sākās karš, vairāk nekā 150 baznīcas ir bojātas vai iznīcinātas, liecina Amerikas Savienoto Valstu Starptautiskās reliģiskās brīvības komisijas ziņojums.

Konflikts starp Sudānas bruņotajiem spēkiem un paramilitārajiem Ātrā atbalsta spēkiem ir prasījis tūkstošiem dzīvību un izpostījis reliģiskās kopienas, un ASV novērotāji brīdina, ka reliģiskie objekti ir kļuvuši par mērķiem uzbrukumiem, kuri aiz sevis atstāj postu.

Saskaņā ar Amerikas Savienoto Valstu Starptautiskās reliģiskās brīvības komisijas ziņojuma aplēsēm pašreizējā konfliktā ir gājuši bojā vairāk nekā 13 000 cilvēku, kuros bruņotie kaujinieki īpaši vērša pret dievnamiem un citām reliģiskām vietām.

"Saskaņā ar starptautiskajām humanitārajām tiesībām pat bruņota konflikta laikā dievnamus un reliģiskas vietas uzskata par svētām un neaizskaramām. Neraugoties uz starptautisko humanitārā likuma 53. panta aizsardzību, dievnamus un reliģiskas vietas Sudānā joprojām nepieļaujami bojā un iznīcina," sacīja komisārs Mohameds Magids.