„Ignite: Bībele jauniešiem” padara lielu, sarežģītu, tūkstošiem gadu vecu grāmatu pieejamu šodienas jaunajiem cilvēkiem. Tajā ir ietverta īpaša pieeja pusaudžiem vecumā no 11 līdz 15 gadiem. Projekta gaitā izmantota jauniešu mācītāju, pieredzējušu Bībeles redaktoru, kā arī pašu jauniešu un viņu vecāku pieredze.

Izdevniecības rīkotā aptaujā tika noskaidrots, ka aptuveni 40% no jauniešiem, kas apmeklē baznīcu, lasa Bībeli retāk kā vienreiz nedēļā. Aptaujā noskaidrots, ka lielākais pārbaudījums daudziem pamatskolas skolēniem ir orientēties Bībelē. Taču jaunieši saprot Rakstu lasīšanas nozīmi. Kad viņi lasa Bībeli, viņi to dara, lai labāk iepazītu Dievu, lai saprastu Dieva plānu savai dzīvei un lai uzzinātu, kādu rīcību Dievs no viņiem sagaida.

Marks Ostreičers (Mark Oestreicher), galvenais „Ignite” projekta redaktors, saka: “Jau daudzus gadus jauniešu vadītāju izaicinājums ir panākt, lai jaunieši savienojas ar Vārdu. Pat jauniešiem, kas saprot Bībeles lasīšanas nozīmi, ir problēmas ar to. „Ignite” ir radīta, lai palīdzētu jauniešiem iepazīt Rakstus, no biedējoša sējuma tos padarot par aicinošu un pieejamu lasāmvielu. Tā savieno Bībeles tēmas ar reālās dzīves situācijām jaunieša dzīvē.”